Berekenmodule

De investering in een schepijsvitrine heb je veelal in 1 seizoen terug verdiend, dat klinkt gewoon te mooi om waar te zijn, of niet? Maar laten we nu een globale rekensom maken en hierbij uitgaan van een minimaal aantal ijsjes, dat is realistischer dan wanneer we gaan rekenen met een gewenst aantal ijsverkopen.

Als we uitgaan van een gemiddeld seizoen van 6 maanden dan zijn er veelal 3 piekmomenten in de maanden  Juni, Juli en Augustus.

Als u 6 dagen per week bent geopend dan zijn dit in 3 maanden tijd zo’n  80 verkoopdagen. Hoeveel ijsjes denkt u in deze 3 maanden per dag te kunnen verkopen? Dat is natuurlijk afhankelijk van uw locatie want de aanloop bepaald hoeveel impuls verkopen u kunt genereren met uw ijscorner. Daarnaast is het heel belangrijk om ruime openingstijden te hanteren. Sluit u om 18.00 uur uw winkel? Dan mist u zeker de avond omzet en die is op een zwoele zomerdag toch behoorlijk kunnen wij u vertellen! Beter is het dan om de openingstijden te verruimen naar zeker 20.00 uur en als het vakantie is kunt u zelfs een aantal dagen tot 22.00 uur geopend zijn.

De marge op schepijs varieert, maar u mag best rekenen met een forse marge, wilt u exact weten hoeveel marge u kunt verdienen op ijs? Contacteert u dan één van onze partners en bespreek uw ideeën en wensen. De IJscorner werkt nauw samen met een aantal zeer gerenommeerde ijsproducenten, klik hier voor het overzicht en de contactgegevens.